Jubileum concert

Wanneer:
23 maart 2019 @ 19:30 – 22:00
2019-03-23T19:30:00+01:00
2019-03-23T22:00:00+01:00
Waar:
Heilig-Kruis kerk
Heusdendorp
9070 Destelbergen
België
Kosten:
12

Na de vele repetities in ons repetitielokaal was het eindelijk zover: de aftrap van onze 200-ste verjaardag was een schot in de roos. Het groot orkest van KOGH, uw lokale gemeenteharmonie, musiceerde in de kerk van Heusden, samen met Cantoremus, het gemengd koor van Heusden, en met de Melodische Drumband van KOGH, in aanwezigheid burgemeester en schepenen.

Het werd een daverend succes, mede dankzij de goede muziekkeuzes door onze dirigente Astrid Verstuyft. Het werd een zeer gevarieerd programma, hier en daar aangevuld met mooie meerstemmige samenzang door het koor, afgewisseld met solozang door Gijs Van Hecke en met als uitschieter “Toccata in D Mineur” van J.S. Bach. Dat laatste werd gebracht door het groot orkest van KOGH, in samenspel met het kerkorgel. Dat orgel werd meesterlijk bespeeld door de echtgenoot van dirigent Astrid Verstuyft, met name Frank Heye.

Aan het einde van de voorstelling opende burgemeester Els Sierens de eerste tentoonstelling over “200 jaar muziek in onze gemeente” die eveneens in de kerk stond opgesteld. Die officiële opening gebeurde niet met het klassieke knippen van een driekleurig lint, maar wel met een flinke slag op de Grote Gong. Die bleef nog een tijdje nazinderen.

Alle toeschouwers/toehoorders werden door de harmonie getrakteerd met een glas. Samen hebben wij getoast op het begin van de volgende 200 jaar KOGH. Allen die erbij waren hebben het zich niet beklaagd. Ook nadien kregen wij nog veel lof in onze e-mail-box.

Het event werd gepresenteerd door Luk Vermeulen, gewezen dorpsdichter van Heusden-Destelbergen, waarvoor onze oprechte dank.

Terug naar home

 

 

 

 

 

Terug naar home